Co wybrać?

         Wybór każdego sosu z oferty Ostrych Dziejów powinien być świadomy, bo kuchnia to nie loteria. W szczególności, gdy mamy do czynienia z produktami, w których główne role odgrywają papryczki z piekła rodem.

            Specjalnie dla Was stworzyliśmy sosy w dwóch stylach. Pierwszy z nich to klasyczne, charakteryzujące się świeżością i intensywnym aromatem soczystych owoców i ostrych papryczek tradycyjne sosy gotowane. Druga propozycja to ostrzejsze dzięki większej zawartości papryczek (od 65% do nawet ponad 80% składu), bardziej agresywne w swej formie, wytrawne sosy fermentowane, które z uwagi na długi proces fermentacji, są produktami sezonowymi i dość szybko znikają z naszych półek. Każdy z tych styli podzieliliśmy na trzy poziomy ostrości.

 

  • Jeśli dopiero wkraczacie na ostrodziejową ścieżkę piekielnych smaków, bądź lubicie ostrość wyrazistą, ale umiarkowaną zarazem – idealnym wyborem będą sosy na bazie różnych odmian papryczek Habanero.
  • Jeśli natomiast jesteście wielbicielami pikantności na wyższym, ognistym poziomie – polecamy Wam sosy na bazie Mixu Super Hot, w skład którego wchodzą jedne z najostrzejszych papryczek na świecie, takie jak Carolina Raper, Trinidad Moruga Scorpion, Ghost Pepper / Bhut Jolokia.
  • Na prośbę tych, dla których Mix Super Hots to za mało, stworzyliśmy coś specjalnego. Sosy na bazie samej królowej ostrych papryczek Carolina Reaper. „Sześciogwiazdkowa” (tak ochrzcili ją miłośnicy Ostrych Dziejów) seria, to najwyższy poziom ostrości spośród naszych sosów. Edycja początkowo stworzona jako limitowana, na stałe zagościła w naszej ofercie, ponownie na życzenie klientów. Bezkompromisowa ostrość oparta wyłącznie na świeżych Carolinach, dla każdego stanowić będzie prawdziwie piekielne wyzwanie.

            Niezależnie od  tego, który styl, wariant i smak wybierzecie, pamiętajcie, że wszystkie produkty z naszego asortymentu są bardzo ostre, a ich profil cechuje starannie opracowany balans pomiędzy smakiem piekielnych papryczek a innymi dodatkami, z którymi tworzą jedyne w swoim rodzaju, niepowtarzalne kompozycje.

 

Na ostro albo wcale!

NASZE BESTSELLERY

Pierun. Cwaniak z gromu

Kremowy pikantny sos na bazie mango Alphonso, z dodatkiem świeżej kolendry. Limonkowe wykończenie ze  nutą soli morskiej...

 

W dwóch wariantach mocy - na paprykach habanero (red, orange, chocolate) lub o mocy naszego tajemnego mixu Caroliny Reaper, Trinidad Moruga Scorpion i Bhut Jolokia....

Noc Kupały. Truskawkowa Pikanteria.

 Soczysty z natury, pikantny z wyboru. Połączenie truskawek, polskiego czosnku huzar oraz dużej ilości octu jabłkowego własnej produkcji...

W dwóch wariantach mocy - na paprykach habanero (red, orange, chocolate) lub o mocy naszego tajemnego mixu Caroliny Reaper, Trinidad Moruga Scorpion i Bhut Jolokia....

 

Dażbóg. Żar szczytowania.

Myśliwski majstersztyk – połączenie słodkich śliwek węgierek, octu jabłkowego, czerwonej cebuli. Wszystko okraszone słuszną ilością goździków, cynamonu, przyprawy korzennej i odrobina cukru trzcinowego.

W dwóch wariantach mocy - na paprykach habanero (red, orange, chocolate) lub o mocy naszego tajemnego mixu Caroliny Reaper, Trinidad Moruga Scorpion i Bhut Jolokia...

Swaróg. Piekło Kuźni.

Prawdziwy ananas! Soczysty, słodki a zarazem słony... Jedno jest pewne - ten sos Cię zaskoczy...

W dwóch wariantach mocy - na paprykach habanero (red, orange, chocolate) lub o mocy naszego tajemnego mixu Caroliny Reaper, Trinidad Moruga Scorpion i Bhut Jolokia....